- کاشان . خیابان امیرکبیر. ساختمان امیرکبیر. طبقه منفی ۲ ، واحد ۱۴
- ۰۳۱-۵۵۳۵۳۱۲۱
کارت بازرگانی چیست و چه کاربردی دارد؟ نحوه گرفتن کارت بازرگانی به چه صورت است؟ شرایط گرفتن کارت بازرگانی چیست؟ اینها سوالاتی هستند که در ذهن افراد علاقهمند به بازرگانی شکل میگیرد. کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی با داشتن کارت بازرگانی، مجاز به فعالیت در حوزه تجارت بینالملل میشوند. در حقیقت این کارت مجوز فعالیت در عرصه صادرات و واردات کالا است. بر همین اساس و مطابق قوانین و آئیننامه گمرک جمهوری اسلامی ایران، اخذ کارت بازرگانی جهت واردات و صادرات کالا در اولویت قرار دارد.
بازرگانی هم مانند هر حوزه دیگری نیاز به اخذ مجوزهای خاص دارد. لازم است افرادی که قصد صادرات و واردات دارند، کارت بازرگانی دریافت کنند. همچنین باید علاوه بر کسب اطلاعات درباره شرایط گرفتن کارت بازرگانی، در مورد مسائل پیرامون آن هم اطلاعات لازم را داشته باشند. برای مثال مواردی مانند کارت بازرگانی موقت، فرم دال و تمدید کارت بازرگانی هوشمند در بازرگانی اهمیت بسیار زیادی دارند.
تجار، بازرگانان و کلیه فعالان حوزه تجارت بینالملل، برای ثبت سفارش کالا، ترخیص کالا، واردات، صادرات و کلیه مراحل تجارت، نیازمند داشتن کارت بازرگانی هستند. بنابراین فقط بازرگانانی که دارای این کارت هستند مجوز ورود و صدور کالا را دارند. بهتر است بدانید وزارت صنعت، معدن و تجارت نهاد صادرکننده کارت بازرگانی است. این کارت به دو صورت حقیقی و حقوقی صادر میگردد. مراحل اخذ کارت حقوقی نسبت به مورد حقیقی کمی پیچیدهتر است. این دو کارت به جز موارد مربوط به کالاهای خاص، تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. در ادامه مقاله نحوه اخذ، نکات، مزایا، نحوه تمدید و برخی اطلاعات دیگر از کارت بازرگانی را در اختیار شما قرار خواهیم داد. همراه ما باشید.
از پروژههای موفق در حوزه بازرگانی و تجارت، میتوان به سامانه یکپارچه کارت بازرگانی هوشمند اشاره کرد. این سامانه با توافق میان وزارت صنعت – معدن و تجارت، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی و اتاق تعاون مرکزی به رسمیت شناخته و به بهره برداری رسید. این سامانه با هدف، تسهیل امور مربوط به کارت بازرگانی و ارائه خدمات مربوط به این حوزه به بازرگانان و تجار ایجاد شده است.
در سالهای اخیر طبق بخشنامه سازمان توسعه تجارت ایران به شماره 99/100/13483، شروع فرآیند درخواست صدور کارت بازرگانی و یا تمدید آن، در آدرس ntsw.ir انجام میشود؛ و ادامه این فرآیند در سامانه یکپارچه کارت بازرگانی هوشمند انجام میگردد.
در سالهای اخیر طبق بخشنامه سازمان توسعه تجارت ایران به شماره 99/100/13483، شروع فرآیند درخواست صدور کارت بازرگانی و یا تمدید آن، در آدرس ntsw.ir انجام میشود؛ و ادامه این فرآیند در سامانه یکپارچه کارت هوشمند بازرگانی انجام میگردد.
بنابراین هنگام تمدید کارت و یا صدور آن باید به آدرس ntsw.ir مراجعه کرده و ثبت نام نمایید.
جهت ورود به سامانه جامع تجارت میتوانید از لینک زیر استفاده کنید:
جهت ورود به سامانه یکپارچه کارت هوشمند بازرگانی میتوانید از لینک زیر استفاده کنید:
همچنین راهبران میتوانند از لینک زیر به سامانه یکپارچه کارت بازرگانی هوشمند وارد شوند:
https://cscs.chambertrust.ir/jsp/loginWithUserPassNew.jsp
جهت ثبت نام در اتاق بازرگانی، توجه به برخی نکات و پیشنیازها الزامی است. در این قسمت مقاله شما را با مهمترین نکات قانونی ثبت نام در اتاق بازرگانی آشنا خواهیم کرد، همراه ما باشید.
طبق قانون و آیین نامه عضویت در اتاقهای بازرگانی و صنایع و معادن جمهوری اسلامی ایران، مصوب یکم مهرماه ۱۳۷۴ اشخاص حقیقی و حقوقی جهت عضویت در اتاق بازرگانی باید جهت احراز شرایط زیر مورد بررسی قرار گیرند.
اشخاص حقیقی متقاضی حضور در اتاق بازرگانی باید حداقل ۲۳ سال سن داشته و متقاضیان آقا باید برگ پایان خدمت نظام وظیفه یا برگ معافیت از اختیار داشته باشند. علاوه بر دو مورد بالا ارائه مدارک زیر جهت عضویت در اتاق بازرگانی و دریافت کارت بازرگانی حقیقی الزامی است:
۱ . ارائه مدارک احراز هویت نظیر شناسنامه، کارت ملی و عکس رنگی
۲ . ارائه مدارک نظیر مدرک تحصیلی دانشگاهی معتبر و مرتبط، پروانه کسب، سند مالکیت و مجوز تاسیس و بهره برداری و اجاره نامه محل کسب جهت تعیین صحت اشتغال به امور بازرگانی
۳ . ارائه گواهی عدم سوء پیشینه
۴ . تکمیل سامانه صمت
۵ . تکمیل و امضا تعهدنامههای اتاق بازرگانی به ویژه تعهدنامه موضوع ماده ۲ آیین نامه عضویت در اتاق بازرگانی و فرم الف و دال
۶ . ارائه مدارک تایید صلاحیت اخلاقی، تجربی و مالی توسط دو تن از دارندگان کارت عضویت اتاق بازرگانی یا دارندگان کارت بازرگانی با سابقه حداقل ۳سال و یا تائید ۲ نفر از اعضا هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی مورد نظر
۷ . گواهی ثبت در دفتر تجاری
۸ . ارائه شماره حساب بانکی و پرداخت حق عضویت
۹ . اخذ طرح جامع مالیاتی و کد اقتصادی شخص متقاضی
۱۰ . داشتن محل کار با ارائه مدارک قانونی و ارائه فرم تائید بازدید محل اعلامی
طبق قانون جهت ثبت نام اشخاص حقوقی در اتاق بازرگانی و دریافت کارت حقوقی علاوه بر مدارک بالا، ارائه اسناد و مدارک زیر مورد نیاز است:
۱ . مدارک احراز هویت افراد فعال در حوزه بازرگانی، اعضا هیئت مدیره و مدیر عامل
۲ . مدارک احراز هویت شرکت شامل تاریخ تاسیس و اعلان مندرج در روزنامه، اساسنامه و آخرین چارت سازمانی شرکت
همچنین لازم به ذکر است که طبق تبصره ۱ این آئین نامه اشخاص حقوقی که در شهرستانها دارای شعب هستند میتوانند برای مدیر شعبه مربوط درخواست عضویت در اتاق شهرستان کنند.
طبق آییننامه فرم دال کارت بازرگانی تعهدنامهای جهت مبارزه با پولشویی است. درواقع طبق این فرم افراد و شرکتها متعهد میشوند که بر اساس شرایط و ضوابط گفته شده عمل نمایند.
جهت دریافت فرم دال، اشخاص حقیقی و حقوقی متقاضی باید وارد سایت ثبت نام کارت بازرگانی شوند و در قسمت ثبت نام بر روی گزینه فرم تعهد و گواهی امضا کلیک، فرم را تکمیل و در سایت آپلود نمایند.
اکنونکه با شرایط صدور کارت بازرگانی حقیقی و حقوقی آشنا شدیم، بهتر است با تفاوت این دو کارت و مزیتهای هر یک نسبت به دیگری آَشنا شوید. در حقیقت سوال مهم در حین ثبت نام این است که به طور کلی کارت بازرگانی حقیقی و حقوقی چه تفاوتی باهم دارند؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که این دو کارت تفاوت زیادی با یکدیگر ندارند و تنها از نظر شرایط و ضوابط ثبت نام و صدور کارت باهم متفاوت هستند.
در واقع کارت بازرگانی حقیقی مختص افرادی است که بهصورت منفرد در زمینه بازرگانی فعالیت دارند و برای صدور این کارت ارائه مدارک شخصی و مدارک موسسه و شرکتی که در آن کار میکند، الزامی است.
درصورتیکه برای درخواست صدور کارت بازرگانی حقوقی، فردی از طرف یک شرکت یا موسسه نسبت به ثبت نام اقدام مینماید. بهطورکلی میتوان گفت که در انجام تجارتهای جهانی نسخه حقوقی این کارت اعتبار بیشتری دارد.
کارت موقت ویژه تولیدیها، کارت موقت ویژه صادرات و کارت موقت ویژه واحدهای غیرتجاری، سه نوع کارت بازرگانی موقت هستند. کارت موقت ویژه تولیدیها همانطور که از نام آن مشخص است جهت واردات ماشین آلات و مواد اولیه واحدهای تولید و واردات کالاهایی است که کارت برای آنها صادر نمیشود.
کارت موقت ویژه صادرات برای متقاضیانی است که قصد صادرات با ارزش بسیار پایین رادارند. لازم به ذکر است که کارت موقت بازرگانی تنها یک بار صادر میشود و قابل تمدید نیست.
مدارک موردنیاز تقاضای کارت موقت بازرگانی به شرح زیر است:
۱. ارائه درخواست با اطلاعات و آدرس کامل متقاضى
۲. کپى شناسنامه شخص حقيقى و کپى شناسنامه مدیرعامل شرکت (جهت تقاضا کارت موقت اشخاص حقیقی)
۳. فتوکپى آگهی رسمی روزنامه جهت تعیین تاسیس شرکت و معرفی مدیرعامل (جهت تقاضای کارت موقت اشخاص حقوقي)
۴. پرداخت هزینه کارت
۵. مدارک کارگاه یا شرکت نظیر پروانه بهرهبردارى، کارت شناسایی و پروانه تأسيس شرکت
بازرگانان و تجاری که کارت دارند از مزیتهای زیر برخوردار هستند:
با توجه به راه اندازی سامانه یکپارچه کارت بازرگانی، بهطورکلی جهت انجام تشریفات تمدید کارت ۶ مرحله زیر باید طی شود:
1 . ورود به سامانه جامع تجارت به آدرس www.ntsw.ir و بررسی صلاحیتها
۲ . تائید و ارسال پرونده از سازمان صمت به سامانه اتاق بازرگانی
۳ . تکمیل و بهروزرسانی پرونده توسط متقاضی در سامانه یکپارچه کارت بازرگانی و تکمیل فرم درخواست تمدید
۴ . بررسی پرونده در اتاق بازرگانی شهرستان
۵ . دریافت پیامک بهمنظور مراجعه حضوری و ارائه مدارک
۶ . تمدید کارت بازرگانی هوشمند
مطابق با قوانین فعلی، کارت بازرگانی به مدت یک سال پس از زمان صدور آن اعتبار دارد؛ که با ارائه مدارک لازم میتوان آن را تمدید کرد. تمدید این کارت برای نوبت اول و دوم، به مدت یک سال برای هر مرتبه است. پس از سه دوره یک ساله، تمدید کارت با مدت اعتبار دو یا سه سال است و بعد از پایان ۹ سال، تمدید با مدت زمان حداکثر ۵ سال امکانپذیر خواهد بود.
هنگام تمدید کارت، اگر کارت بازرگانی حقیقی باشد نیاز به گذراندن کلاسهای آموزشی اتاق بازرگانی و شرکت در آزمون نیست. همچنین اگر کارت حقوقی بوده و مدیر عامل شرکت هم تغییر نکرده باشد، همچنان نیاز به طی کردن کلاس و شرکت در آزمون نیست. هنگامی نیاز به طی کردن دوره آموزشی است که مدیر عامل شرکت مربوطه تغییر کرده باشد. تمدید اعتبار کارت برای اشخاص حقیقی و حقوقی کمی متفاوت است که در ادامه به آنها میپردازیم.
افرادی که نمیتوانند کارت بازرگانی دریافت کنند به شرح زیر هستند:
طبق قوانین، برای برخی از افراد کارت صادر نمیشود. این اشخاص به شرح زیر هستند:
طبق قوانین، برخی اشخاص برای تجارت نیاز به اخذ کارت ندارند؛ این اشخاص عبارت هستند از:
بازرگانان بعد از دریافت تایید عضویت در اتاق بازرگانی محل زندگی خود، میتوانند موسسه خود را در یک دفتر ثبت تجارتی، به ثبت برسانند. همچنین کارت بازرگانی حقوقی به نام مدیر عامل شرکت صادر میشود.
کارتهای بازرگانی با توجه به کاربردهایشان به ۵ دسته تقسیم میشوند:
اکثر کارتهای بازرگانی تجاری هستند. از آنها برای ثبت سفارش، ترخیص کالا، صادرات و واردات کالا استفاده میشود.
معمولا برای افرادی صادر میشود که مجوز سرمایه گذاری در زمینه فعالیت خدماتی دارند.
فقط برای یک بار ترخیص کالا صادر میشود (حقیقی و حقوقی).
برای افراد حقوقی صادر میشود که دارای مجوز سرمایه گذاری در زمینه فعالیت تولیدی هستند.
مخصوص شرکتهای تعاونی است و از اتاقهای تعاون دریافت میشود.
واردات کالا از مناطق آزاد، عضویت در اتاق بازرگانی، ثبت سفارش و ترخیص کالا، صادرات کالا و امکان ثبت علامت تجاری غیر فارسی
۲. چه کسانی برای تجارت به کارت بازرگانی نیاز ندارند؟
ملوانان ایرانی شاغل در شناورها، پیله وران، شرکتهای تعاونی مرزنشینان و کارگران ایرانی شاغل در خارج از کشور
به منظور جلوگیری از بروز هرگونه مشکل توصیه میشود پیش از اقدام به اخذ کارت بازرگانی، از مراجع معتبر اطلاعات لازم را کسب کنید و یا از مشاوران و کارشناسان مجرب در این زمینه کمک بگیرید. برای کسب اطلاع بیشتر درباره امور بازرگانی، با کارشناسان ما در دیبا ترمه پرنیان تماس بگیرید.