• کاشان . خیابان امیرکبیر. ساختمان امیرکبیر. طبقه منفی ۲ ، واحد ۱۴
  • ۰۳۱-۵۵۳۵۳۱۲۱

سامانه جامع امور گمرکی

سامانه جامع امور گمرکی

سامانه جامع امور گمرکی

با افزایش حجم سریع مبادله­ کالا و تجارت بین‌­الملل، و تبدیل فرآیندهای گمرکی از شیوه قدیمی به حالت الکترونیک، به یک سیستم جامع برای کنترل تمام فرآیندهای گمرکی احساس شد. در سال 1393 سامانه EPL که مخفف شده Electronic Packing List است، با نام سامانه جامع امور گمرکی راه اندازی شد. پیش از تهیه نرم افزار سامانه جامع امور گمرکی، به منظور انجام تشریفات گمرکی از نرم افزار آسیکودا استفاده می‌­شد. با توجه به تصمیم‌­هایی که گرفته شد، قرار بود صاحب کالا فهرست عدل‌بندی (packing list) خود را در سامانه گمرک EPL اظهار نماید و هنگام تکمیل اظهارنامه با نرم افزار آسیکودا در گمرک، با ترکیب این دو سامانه، یک اظهارنامه تشکیل شود.

با تهیه نرم افزار سامانه جامع امور گمرکی (EPL) به دلایل متعددی امکان بارگذاری عدل‌بندی ممکن نبود. سپس تکمیل اظهارنامه و بارگذاری اسناد مربوطه به سامانه EPL گمرک واگذار شد و نرم افزار آسیکودا از چرخه فعالیت خارج و حذف شد.

از سامانه جامع گمرکی، می­‌توان به عنوان انقلابی در بحث تجارت بین‌­الملل ایران یاد کرد. این سامانه ابزاری است که گمرک برای بازرگانان راه اندازی کرد تا اسناد و مدارک قانونی و مورد نیاز به منظور واردات و صادرات را به صورت غیرحضوری ارائه کنند. کارایی بالایی که سامانه جامع امور گمرکی (ای پی ال) دارد این است که همه افراد می­‌توانند مراحل ترخیص کالا را ببینند و کالای خود را از گمرک دلخواه ترخیص کنند.

آشنایی بیشتر با سامانه جامع امور گمرکی EPL

به منظور استفاده از این سامانه، ابتدا با همراه داشتن کارت ملی خود، به نزدیک­ترین گمرک محل مراجعه کرده و با تسلیم درخواست خود برای دریافت کد EPL، رمز و پسوورد ای پی ال خود را دریافت کنید و از مزایای این سامانه بهره­‌مند شوید. سامانه جامع گمرکی بیش از یک میلیون کانتینر را در سال رصد می‌­کند؛ که با ردیابی تجارت در عرصه صادرات و واردات، به گمرک که یک مرجع اصلی در تجارت بین‌الملل است کمک می­‌کند تا وظیفه خود را به بهترین شکل انجام دهد.

در سامانه جامع امور گمرکی می­‌توانید با آماده سازی اسناد ترخیص، ارزش‌گذاری کالای صادراتی و وارداتی، ارسال مانیفست الکترونیکی، تکمیل اظهارنامه گمرکی، ثبت محموله، بارگذاری اسناد شخصی و یا حقوقی، ارتباط با سازمان­‌ها و دیگر خدمات، تسهیل در تشریفات قانونی گمرک و ترخیص کالا را تجربه کنید.

راه اندازی سامانه امور گمرکی نقش مهمی در کاهش میزان قاچاق کالا و فرار مالیاتی دارد. با این سامانه بدون نیاز به مراجعه حضوری به دفاتر گمرک، ۳۴ عملیات گمرکی از اظهارنامه تا خروج کالا قابل انجام است. همچنین سامانه ای پی ال با حذف کاغذ بازی و تردد در سازمان­‌ها و عدم نیاز حضور بازرگانان در گمرک و سازمان‌­های مربوطه، سالانه میلیون‌­ها دلار صرفه‌جویی برای کشور به ارمغان می‌­آورد.

مدارک لازم جهت اخذ یوزرنیم و پسورد EPL برای شرکت­‌های حقوقی: 

۱- مدارک اصلی شرکت شامل آگهی تاسیس و آگهی تغییرات و اساسنامه و شراکت‌نامه شرکت

۲- برگه کد اقتصادی

۳- گواهی عدم سوء پیشینه با تاریخ جدید

۴- اصل و کپی کارت بازرگانی

۵- حضور فیزیکی مدیرعامل و صاحبان امضا به همراه اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه مدیر عامل و صاحبان امضا در گمرک

مدارک لازم جهت اخذ یوزرنیم و پسورد EPL برای اشخاص حقیقی: 

۱- گواهی عدم سوء پیشینه
۲- اصل و کپی کارت بازرگانی
۳- حضور فیزیکی مدیر عامل به همراه صاحبان امضا به همراه اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه

مزایای استفاده از سامانه جامع گمرکی 

سامانه ای پی ال نقش مهمی در تنظیم بازار و کاهش تورم داشته است. همه محصولات وارداتی مورد بررسی قرار خواهند گرفت و نام وارد کننده کالا در سامانه EPL ثبت می­‌شود. همچنین سامانه امور گمرکی (ای پی ال) پیش از ورود کالا به بنادر، فرآیند گمرکی را آغاز می‌­کند و کالای مورد نظر را در کمترین زمان ممکن ترخیص می­‌کند، که نقش مهمی در افزایش سرعت در مبادله کالا دارد. به طوری که ترخیص کالا از گمرک کشور را از 30 روز به حدود 3 روز کاهش داده است. سامانه جامع امور گمرکی از ضریب امنیت بالایی نیز برخوردار است. برای ارسال مدارک در این سامانه می­‌توانید از منوهایی مثل: دور اظهاری واردات، دور اظهاری صادرات، دور اظهاری ترانزیت، وکالت و اظهارنامه‌های من استفاده کنید.

مزایای استفاده از سامانه ای پی ال 

  • تسهیل در کلیه تشریفات گمرکی
  • رصد آنلاین فعالیت­‌های صادرکننده و واردکننده کالا
  • کاهش زمان تشریفات واردات کالا
  • کاهش زمان تشریفات صادرات
  • افزایش بیش از هفتاد درصدی درآمدهای گمرکی پس از راه اندازی سامانه EPL
  • انتشار روزانه آمار تجارت خارجی و تراز تجاری کشور
  • مبارزه با قاچاق کالا
  • رصد آنلاین تخلفات در سامانه جامع گمرکی کشور
  • ایجاد پرونده الکترونیک برای فعالان کسب و کار در حوزه گمرک
  • رهگیری کالا در گمرکات سراسر کشور
  • تحلیل اطلاعات تجارت بین‌المللی ایران بر حسب استان، دارنده کارت بازرگانی، گروه کالایی
  • شناسایی کامل هویت واردکنندگان و صادرکنندگان کالا
  • شناسایی تعداد اظهارنامه گمرکی و اطلاعات هویتی و اقامتی اشخاص حقیقی یا حقوقی

اشتراک گذاری این مقاله

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

جستجو در سایت


دسته بندی


آخرین مقالات


برچسب ها


آخرین پروژه ها


Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.